Založ si blog

Vie Iveta Radičová, koho podporuje v Bardejove za primátora?

Kandidát na primátora Bardejova Martin Šmilňák na svojej stránke uvádza, že má podporu bývalej predsedníčky vlády. Nie je vôbec isté, že je to pravda. A ak to aj pravda je, pani expremiérka zrejme netuší, koho to vlastne podporuje.

Médiami obletela 19. októbra správa, že bývalá premiérka Iveta Radičová podporuje v komunálnych voľbách nezávislú kandidátku na primátorku Nových Zámkoch Mariku Hosszú. V článku sa ani slovom neuvádza, že by pani Radičová podporovala okrem pani Mariky Hosszú aj iných komunálnych politikov. Neskôr vyšla správa aj o tom, že Iveta Radičová podporuje za starostu bratislavskej miestnej časti Petržalky známeho právnika a aktivistu Pavla Nechalu. Opäť ani zmienka o bardejovskom kandidátovi Šmilňákovi.

Preto som chvíľu počkal, či kandidát na primátora v Bardejove Martin Šmilňák stiahne zo svojej stránky fotku Ivety Radičovej, ktorá údajne podporuje jeho kandidatúru. Nič také sa však nestalo, z čoho vyplývajú dva možné závery. Prvý: Pani Radičová zabudla novinárom povedať, že okrem pani Mariky a pána Pavla podporuje aj pána Martina. Druhý: Pani Radičová pána Martina nepodporuje a on len zneužíva jej meno a fotografiu.

Ak je pravdivý prvý záver, ani ten nie je pre Martina Šmilňáka dobrou správou. Asi na expremiérku neurobil veľký dojem, keď si nespomenula, že aj jemu vyjadruje podporu a v superlatívoch sa vyjadrovala iba o pani Hosszú a pánovi Nechalovi.

Ak je pravdivý druhý záver, je to len dôkaz o tom, že pán Šmilňák je v záujme politického úspechu ochotný aj podvádzať. A to sme ešte len v kampani. Ako by sa potom správal, keby náhodou uspel vo voľbách a stal sa primátorom?

Nemôžeme však vylúčiť, že Iveta Radičová naozaj len zabudla spomenúť aj pána Šmilňáka. V takom prípade ju musíme informovať o jednom podstatnom fakte, ktorý jej pravdepodobne bardejovský uchádzač o primátorské kreslo zamlčal. Je čoraz jasnejšie, že kampaň Martina Šmilňáka financuje rodina Štalmachovcov, ktorá zbohatla na mečiarovskej privatizácii. Tá prebiehala tak, že pár vyvolencov dostalo za babku fabriky, vytiahli z nich peniaze, podniky položili na kolená a úbohí ľudia ostali na dlažbe. Veľmi podobne to prebiehalo aj v JAS-e Bardejov.

Vie pani Radičová, koho podporuje za primátora v Bardejove?

Naozaj si je istá, že chce svoje meno spojiť so záujmami ľudí, ktorí sa nabalili na Mečiarovej privatizácii?

A vie vôbec, že Martin Šmilňák používa jej meno na svojej predvolebnej stránke?

Pred komunálnymi voľbami sa v Bardejove strhla ďalšia dezinformačná kampaň

05.11.2014

Kandidát na primátora Bardejova Martin Šmilňák sa tvári, že robí slušnú a nekonfrontačnú kampaň. V skrytosti však používa veľmi špinavé praktiky. Ruky si namiesto neho špinia aktivisti a dokonca aj redaktor denníka Korzár. Isto si všetci dobre pamätáme na kauzu „šek“, ktorá pred štyrmi rokmi otriasla Bardejovom deň pred začiatkom volebného moratória. Všetky [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6631x
Priemerná čítanosť článkov: 3316x

Autor blogu

Kategórie

Archív