Založ si blog

Pred komunálnymi voľbami sa v Bardejove strhla ďalšia dezinformačná kampaň

Kandidát na primátora Bardejova Martin Šmilňák sa tvári, že robí slušnú a nekonfrontačnú kampaň. V skrytosti však používa veľmi špinavé praktiky. Ruky si namiesto neho špinia aktivisti a dokonca aj redaktor denníka Korzár.

Isto si všetci dobre pamätáme na kauzu „šek“, ktorá pred štyrmi rokmi otriasla Bardejovom deň pred začiatkom volebného moratória. Všetky domácnosti dostali falošný šek, na ktorom bolo napísané, že každý Bardejovčan, vrátane dojčiat, musí mestu do 27. 11. 2010 zaplatiť 233 eur. Neskôr sa ukázalo, že za týmto predvolebným podvodom je partia aktivistov okolo spolku Park v meste.

Isto si všetci dobre pamätáme, ako niekto počas tohto leta v Bardejove rozpútal hystériu, že mestu hrozí vyradenie zo zoznamu UNESCO. Jedným z hlavných šíriteľov týchto lží, ktoré vyvrátil aj Krajský pamiatkový ústav, bol aktivista občianskeho združenia Park v meste – Mário Hudák, vystupujúci v prestrojení redaktora denníka Korzár. Napokon, práve k spolupráci s týmto „zoskupením“ sa Martin Šmilňák hrdo hlási.

Za kauzu „šek“ ani za lži o údajnom vyškrtnutí Bardejova zo zoznamu UNESCO sa Bardejovčanom dodnes nikto neospravedlnil. A neočakávajme, že sa ospravedlní. Spolok Park v meste totiž otvorene podporuje Martina Šmilňáka, ktorý kandidoval na primátora Bardejova pred štyrmi rokmi a o túto funkciu sa uchádza aj dnes. Takže v koho prospech boli rozohrávané diskreditačné a dezinformačné kampane tejto partie a ich nepísaného vodcu Mária Hudáka, ktorý zneužíva svoj neobmedzený prístup do denníka Korzár? Zjavne v prospech Martina Šmilňáka.

A preto nás isto neprekvapuje, že za ďalšou predvolebnou dezinformačnou kampaňou okolo hnedého priemyselného parku je opäť Mário Hudák. Čuduj sa svete, dezinformácia bola akoby náhodou aj cieľom zoskupenia okolo Mária Hudáka a Martina Šmilňáka, ktoré vzniklo práve pred predchádzajúcou volebnou kampaňou, či skôr kvôli nej. Tento aktivista, ktorý sa neustále vydáva za nezávislého novinára, napísal, že mestu hrozí pokuta pol milióna eur.

Takmer som mu uveril. Prečítal som si však stanovisko primátora Borisa Hanuščaka, ktorý jasne uviedol: „Mesto podalo v rámci správneho konania odvolanie proti rozhodnutiu Úradu pre verejné obstarávanie. Celý proces teda ešte nie je uzavretý. Tí, ktorí šíria lži o polmiliónovej pokute, vedome klamú a zavádzajú verejnosť s cieľom negatívne ovplyvniť výsledky komunálnych volieb. Úrad pre verejné obstarávanie rozhodol o udelení pokuty iba 8 876 eur. Mesto sa však proti pokute odvolalo. Na konci tohto procesu môže byť pokuta pre mesto oveľa nižšia, no nemôže prekročiť sumu 8 876 eur.“

Mário Hudák nevidí rozdiel medzi pol miliónom a necelými deviatimi tisíckami. Nevidí a nechce vidieť ani to, že správne konanie ešte nie je ukončené. On potrebuje napísať lož o tom, že „jeho“ mestu hrozí polmiliónová pokuta, aby vyhovel svojmu politickému klientovi.

V koho prospech to robí? Pre toho istého Martina Šmilňáka, ktorý aj vďaka takýmto špinavým praktikám neuspel pred štyrmi rokmi.

Vie Iveta Radičová, koho podporuje v Bardejove za primátora?

11.11.2014

Kandidát na primátora Bardejova Martin Šmilňák na svojej stránke uvádza, že má podporu bývalej predsedníčky vlády. Nie je vôbec isté, že je to pravda. A ak to aj pravda je, pani expremiérka zrejme netuší, koho to vlastne podporuje. Médiami obletela 19. októbra správa, že bývalá premiérka Iveta Radičová podporuje v komunálnych voľbách nezávislú kandidátku na [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6629x
Priemerná čítanosť článkov: 3315x

Autor blogu

Kategórie

Archív