Založ si blog

Vie Iveta Radičová, koho podporuje v Bardejove za primátora?

Kandidát na primátora Bardejova Martin Šmilňák na svojej stránke uvádza, že má podporu bývalej predsedníčky vlády. Nie je vôbec isté, že je to pravda. A ak to aj pravda je, pani expremiérka zrejme netuší, koho to vlastne podporuje.

Médiami obletela 19. októbra správa, že bývalá premiérka Iveta Radičová podporuje v komunálnych voľbách nezávislú kandidátku na primátorku Nových Zámkoch Mariku Hosszú. V článku sa ani slovom neuvádza, že by pani Radičová podporovala okrem pani Mariky Hosszú aj iných komunálnych politikov. Neskôr vyšla správa aj o tom, že Iveta Radičová podporuje za starostu bratislavskej miestnej časti Petržalky známeho právnika a aktivistu Pavla Nechalu. Opäť ani zmienka o bardejovskom kandidátovi Šmilňákovi.

Preto som chvíľu počkal, či kandidát na primátora v Bardejove Martin Šmilňák stiahne zo svojej stránky fotku Ivety Radičovej, ktorá údajne podporuje jeho kandidatúru. Nič také sa však nestalo, z čoho vyplývajú dva možné závery. Prvý: Pani Radičová zabudla novinárom povedať, že okrem pani Mariky a pána Pavla podporuje aj pána Martina. Druhý: Pani Radičová pána Martina nepodporuje a on len zneužíva jej meno a fotografiu.

Ak je pravdivý prvý záver, ani ten nie je pre Martina Šmilňáka dobrou správou. Asi na expremiérku neurobil veľký dojem, keď si nespomenula, že aj jemu vyjadruje podporu a v superlatívoch sa vyjadrovala iba o pani Hosszú a pánovi Nechalovi.

Ak je pravdivý druhý záver, je to len dôkaz o tom, že pán Šmilňák je v záujme politického úspechu ochotný aj podvádzať. A to sme ešte len v kampani. Ako by sa potom správal, keby náhodou uspel vo voľbách a stal sa primátorom?

Nemôžeme však vylúčiť, že Iveta Radičová naozaj len zabudla spomenúť aj pána Šmilňáka. V takom prípade ju musíme informovať o jednom podstatnom fakte, ktorý jej pravdepodobne bardejovský uchádzač o primátorské kreslo zamlčal. Je čoraz jasnejšie, že kampaň Martina Šmilňáka financuje rodina Štalmachovcov, ktorá zbohatla na mečiarovskej privatizácii. Tá prebiehala tak, že pár vyvolencov dostalo za babku fabriky, vytiahli z nich peniaze, podniky položili na kolená a úbohí ľudia ostali na dlažbe. Veľmi podobne to prebiehalo aj v JAS-e Bardejov.

Vie pani Radičová, koho podporuje za primátora v Bardejove?

Naozaj si je istá, že chce svoje meno spojiť so záujmami ľudí, ktorí sa nabalili na Mečiarovej privatizácii?

A vie vôbec, že Martin Šmilňák používa jej meno na svojej predvolebnej stránke?

Pred komunálnymi voľbami sa v Bardejove strhla ďalšia dezinformačná kampaň

05.11.2014

Kandidát na primátora Bardejova Martin Šmilňák sa tvári, že robí slušnú a nekonfrontačnú kampaň. V skrytosti však používa veľmi špinavé praktiky. Ruky si namiesto neho špinia aktivisti a dokonca aj redaktor denníka Korzár. Isto si všetci dobre pamätáme na kauzu „šek“, ktorá pred štyrmi rokmi otriasla Bardejovom deň pred začiatkom volebného moratória. Všetky [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6634x
Priemerná čítanosť článkov: 3317x

Autor blogu

Kategórie

Archív